Scroll met onderstaande pijltjes
om door de presentatie te gaan!

Sinds 1988 is Dick Meis actief op het architectonische vlak, hij is in staat om uw ideeën te verwezenlijken met een realistische kijk op de situatie.

Deze internetsite is vooral bedoeld om te laten zien wat Architectonisch Vormgever Dick Meis in het verleden gedaan heeft, zodat u een impressie krijgt wat wij voor u kunnen betekenen.

Klikt u op de tekstjes links om te kijken naar de diverse onderwerpen.Klikt u op meer verbouwingen... krijgt u een overzicht van de totale portfolio van Architectonisch Vormgever "Dick Meis"

   
Ver/nieuwbouw particuliere woningen

Architectonisch Vormgever Dick Meis verzorgt al jaren de ver- en nieuwbouw plannen voor particuliere opdrachtgevers, van ideevorming tot oplevering.

Hierbij ligt het accent op een persoonlijke benadering ten aanzien van de woonwensen en het mogelijk haalbare. De projekten worden in de meeste gevallen in de uitvoering volledig begeleid opdat de bouw wat betreft planning, uitvoeringskwaliteit en financiele begeleiding optimaal kan verlopen.

Voor deze werkzaamheden worden standaard tarieven afhankelijk van de bouwsom en de benodigde werkzaamheden gehanteerd. Na een vrijblijvend orientatie- gesprek kan een offerte worden opgesteld.

   
Ver/nieuwbouw kantoren en scholen

Architectonisch Vormgever Dick Meis houdt zich bezig met ver- en nieuwbouw plannen voor kantoren en scholen.
Naast de architectonische vormgeving wordt in het ruimtelijk ontwerp gelet op functionele/ organisatie aspecten en op een “gezond” binnenklimaat.

Een gezond binnenklimaat houdt in dat de omgeving voor de gebruiker zodanig is dat aspecten als akoestiek, ventilatie en verlichting (zowel dag- als kunstlicht) zo optimaal mogelijk zijn uitgewerkt. Hierbij wordt in de planfase samengewerkt met diverse deskundigen.

Bij de materialisatie van de gebouwen wordt in hoge mate rekening gehouden met duurzaam bouwen.


Interieur vormgeven restylen

Bij het restylen van woningen en werkomgevingen kunnen interieuraspecten een belangrijke rol spelen. Dick Meis geeft hierbij persoonlijk advies in de materiaal- kleurkeuze, ontwerpt desgewenst meubels (van balie tot kast) en stelt (in overleg met verlichtingsdeskundige) een lichtplan op.

Ook voor deelopdrachten zoals bijvoorbeeld het ontwerp van een nieuwe entree wordt het bureau regelmatig ingeschakeld.

Artist impressions

Architectonisch Vormgever Dick Meis heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van “Artist Impressions” dit zijn illustraties van nog te bouwen objecten. Ze worden handmatig vervaardigt, als tekening in combinatie met airbrushing, vanaf origineel kunnen blow-ups gemaakt worden voor onder andere billboard of voor grafische toepassingen, denk hierbij aan brochures. Tevens kunnen ze gebruikt worden voor presentatiedoeleinden of als geschenk bij bijvoorbeeld een opening. Het origineel is ongeveer 50 bij 75 cm en wordt afgeleverd in een aluminium lijst met passe partout.

   Utiliteitsbouw

Visie en oorspronkelijkheid zijn onmiskenbaar twee van de belangrijkste eigenschappen ook bij utilieitsbouw. Juist uw inbreng inspireert ons tot het optimale ontwerp. Onze doelstelling is: het realiseren van een bouwwerk waarin zowel uw eigen identiteit als de uitstraling van uw onderneming duidelijk herkenbaar is. Een bedrijfspand dat zowel esthetisch, bouwtechnisch en in prijs/ kwaliteitsverhouding aan de door u gestelde eisen voldoet.